Skip to content

Fredag 7. oktober reiste jentene, sammen med flere foreldre opp til Gjøvik for å spille finale helg i Adidas Cup 2022 (uofficel NM turnering). Dette er en stor turnering, hvor man spiller mot noen av de beste lagene i Norge i sin klasse. Man starter med pulje spill først. Kampene må da spilles innen en gitt periode, deretter går nr 1 og 2 + noen av de beste 3 plassene videre til utslags runder. Først 1/8-finale, så 1/4-finale, før finale helg i Gjøvik.

Hundvåg J13 vant sin pulje. Dem møte da Vard Haugesund i 1/8-finale, så ble spilt i Haugesund. Jentene vant 2-0, i en jevn kamp. Neste motstander ble da Aurskog/Finstadbru i 1/4-finalen. Denne kampen ble spilt i Grimstad. Dette vare en kamp jeg selv ikke deltok på, men i følge rapportene så ble dette en ganske tøff kamp. Mostander Aurskog var et meget godt lag. Det sto 0-0 til pause, men i 2 omgang så løsnet det for Hundvåg jentene, som tilslutt vant 3-0. Seier over Aurskog betyde at jentene skulle til Gjøvik 7. – 9. oktober å spille semifinale mot Førde J13 og bronse/finale mot enten Askøy eller Nøtterøy

Jentene ankom Gjøvik sent fredag ettermiddag. Noen valgt å fly ned, mens flere valgte å kjøre opp til Gjøvik. Det er en god 9 timers kjøring sånn ca. Noen valgte å kjøre over fjellet, mens resten tok E18 mot Drammen, så Gjøvik. Jentene var meget heldig, som fikk sove i festsalen på Vind klubbhuset + dem bodde i nærhtene av GOBB Arena, hvor dem skulle spille sine kamper innendørs. Det var bare å spasere 5 min for dem til anlegget. Et meget flott anlegg, som sto ferdig i 2019. De andre lagene måte spille ute i det kalde høstvær.

Det ble bestilt inn Pizza til jentene fredag kveld etter at alle hadde kommet seg på plass. Etter Pizza arrangerte vi noen konkurranser for dem + Mattias satte i gang et lite team work sammen med jentene. All bespisning av lunsj og middag ble gjort i GOBB Arena, frokost fikk dem på klubbhuset.

Lørdag ventet Førde IL J13 i semifinalen kl. 1530. Jentene hadde god tid til å stå opp, fikse seg, spise frokost og lunsj før kampen. Vinner av denne kampen skulle da spille finale kl. 1330, det tapende laget skulle da spille bronsefinale kl. 09:30.

Lørdag Kl. 15:30 vare kampen i gang. Hundvåg J13 startet litt nærvøst de første 15 min av kampen. Så fikk Hundvåg en corner, som ble lagt inn perfekt til Julie som scoret med hode. Etter denne scoringen så begynte det å løsne for Hundvåg. Flere store sjanser ble produsert av begge lag. Førde var et godt laget og hadde mange god spillere. Hundvåg produserte mange god angrep i andre omgang og tilslutt fikk dem 2-0 scoringen sin. Førde hadde ikke noe valg enn å legge litt om på laget, noe som gjorde at dem presset veldig på i siste 15 min av kampen. Hundvåg holdt unna til dommer blåset av etter 70 min.

Tidligere på dagen hadde Nøtterøy slått Askøy i sin semifinale 1-0.

Søndag ventet Nøtterøy i finalen kl. 13:30. Bronsekampen ble spilt kl. 09:30 mellom Askøy og Førde. Det som ut som at luften hadde gått ut av Førde før dem startet kampen, kan være tapet mot Hundvåg som gjorde dette. Askøy dominert kampen fra start til slutt og vant 5-0.

Kl. 13:30 var det klar for finale mellom Nøtterøy J13 – Hundvåg J13. Vi fikk heldigvis muligheten dagen før til å analysere Nøtterøy før møte og fikk fort sett at det var et godt lag. Dem hadde 3 spillere som utmerket seg godt, noe vi måte passe på i finalen. Vi fikk snakket godt i sammen, varmet godt opp før kampen. Brodd G13 var også tilstede for å se kampen.

13:30

Kampen er i gang og det tar ikke mer en ca 1 ½ min før Nøtterøy scorer. Vi miser totalt på den ene spilleren vi måte passe på. Ingen grunn til å henge med hode, det er lenge igjen. Kampen kommer i gang i gjen etter scoringen, vi blir presset bakover og Nøtterøy hadde bestemt seg for å angripe med full styrke og dem lykkes med sin taktikk. Det tar ikke lang tid før det står 2-0 og 3-0. Jentene begynner å blir frustert, henger med hode, misser på gove ting og er skuffet over egen prestasjon. Dommer blåser av til pause. Nå må vi bare tak å motivere jentene for full styrke, slik at dem går ut med hevet hode og gjør alt dem kan for å ta igjen denne ledelsen.

2 omgang settes i gang. Jentene våre går ut i fullt tempo, flere sjanser skapes og tilslutt får man ballen i mål. Det står nå 3-1. Jentene fortsetter å jobbe, nå jobber dem meget bra. Nøtterøy kommer til mindre sjanser nå. Hundvåg presser på for en redusering til. Dem lykkes nesten. Dessverre så fikk vi noen skader på 2 av jentene våre, skadene var såpass alvorlig at det var ikke mulig å sette dem innpå igjen. De andre jentene tok ansvar og jobbet og jobbet, dem forsvart seg godt og produsert gode sjanser. Men vi lykkes ikke med å score flere mål. Nøtterøy vant 3-0 i først omgang, Hundvåg 1-0 i andre omgang. En god kampe av begge lag, men Nøtterøy var litt bedre enn Hundvåg og vant fortjent.

Ingen grunn for Hundvåg jenten å henge med hode. Det ble det nest beste laget i denne turnering av blant mange gode lag som var med. Dem tok med seg en stor pokal hjem og sølvmedaljer + bag fikk dem.

Frem til nå så har dem vært i 3 finaler. Vunnet 1 og 2 andre plasser + dem har vunnet serien suverent 2 runder før slutt. Dem får muligheten til å blir Rogalands beste J13 lag når dem skal spille KM kamp senere i november. Alt i alt så har dette vært en fantastisk sesong for alle jentene på J13 lagene.