Skip to content

Endelig kan vi si at vi har en skatepark som er en skater verdig! Det kan vi si fordi vi i HILSS har etter nesten 4 år med intens arbeid – har klart å overbevise Stavanger kommune om at Hundvåg skatepark måtte rehabiliteres skikkelig!  Så endelig har fått parken vi ønsket oss.

Litt historie: Det var Hundvågungdommen Aron Rygh-Ramstad (12 år høsten 2020) som var innom hos Kommunebydelsutvalget på Hundvåg og etterspurte ny skatepark på Hundvåg. Han presenterte også hva som skal til for å få skateparken opp til en nivå som kan være en skater verdig.

Den gang var det ingen ramper å skate på og asfalten er for dårlig for skating. Det var ingen elementer og hele området lå brakk. Området har en veldig god plassering for skate og scooter, så noe måtte gjøres.
Det resultert i et engasjement fra foreldre som var lystne på å bidra til at ungdommene på Hundvåg har et godt og trygt sted å være. I tillegg til at skateparken kunne få tilleggselementer og aktiviteter som gir rom for opphold både for store og små, alle aldre og funksjoner. Gjerne med ly for vær og vind.

Aron ble godt mottatt i kommunedelsutvalget og ble fortalt at det ligger penger (1 million) i revidert handlingsplan 2020, park og vei – investeringer fra Stavanger kommune, hvor det var forslag om at Bangarvågen på Hundvåg skulle oppjusteres med bedre skatepark og ny opparbeidelse av området med lek og opphold. Så her var det bare å sette i gang tenkte vi.

Derfor ble det våren 2021 ble dannet en skateklubb på Hundvåg. En skateklubb både for skatere, scootere og rollerblades. Skateklubben ble en underavdeling til Hundvåg Idrettslag. (HILSS – Hundvåg Idrettslag skate og scotterklubb). Målet med skateklubben var å jobbe frem en bedre skatepark i samarbeid med Stavanger kommune og få inn aktive medlemmer som ønsker å skate på Hundvåg. Det ble rekruttert godt med medlemmer til klubben og håpet på sikt var at Bangarvågenområdet fikk en knallbra, gjerne unik skatepark og en aktivitetsplass hvor både store og små vil trives. Et godt møtested i nærmiljøet.

IvLYfoHAbcs1
z3LdBFfuBA6c

Det nye skateparkprosjektet på Hundvåg ønskes å sees i sammenheng med skater og gatekunstner Kim Stokke – kjent som graffitikunstneren HOAX. Han bodde her på øya, jobbet med barn og unge som hadde det vanskelig, startet SHIT skateboard i 2000 og var en ivrig surfer, skater og friluftsmann. Han var full av lidenskap og engasjement, en snill og morsom mann som brydde seg om alle rundt seg. Et forbilde. En park i hans navn er en hyllest for å hedre et godt menneske som så alt for tidlig tapte kampen mot kreften. I dag står det noen betongelementer som er signert HOAX. Han ville fargelegge en eller så grå skatepark. Disse elementene skal bevares.

HILSS har selv samlet inn nesten 800 000 til en av Rogalands største ramper og Norges første fingerbrettbane. Vi har fått penger fra private/spleis, bedrifter/lokalt næringsliv, organisasjoner, veldedige fond privat og offentlige tilskudd og pengegaver. Det har vært en glede å se at så mange har ville hjelpe oss med å få dette realisert. Pr. mai 2024 er vi innspurten på byggingen av både rampe og fingerbrettbane.

TV vest har rapportert om dagens forhold skateparken og HILSS har vært omtalt flere ganger i Øyabyen i tillegg til engasjement på facebook og instagram.

Dette var en prosjekt som havnet midt oppi korona og ble utsatt flere ganger. I september 2021 ble vi stoppe av en barkebilleinvasjon i Canada som satte begrensninger på tilgangen til trematerialer i Europa og Norge. Men rampen vår skulle opp, det ville bare ta litt lengre tid. Nå er vi i mål.

For å være en nyskapende og aktiv klubb hvor vi på sikt kan utvikle talenter og bidra til å være arrangør trenger skateklubben alltid friske midler. HILSS har opprettet et VIPPS nr om du ønsker å bidra. Nr er: 690428

HILSS vil være en aktiv skateklubb og ønsker medlemmer som vil være med å aktivt mene noe om den ny skatepark. HILSS har også flere planer på årshjulet som utflukter, pizzakvelder etc. Det koster kr. 250,- for et medlemskap. Ønsker du å melde deg inn kan du gjøre det her: Bli medlem!

Ønsker du å være med som voksen støttespiller til klubben? Ta i et tak, engasjere deg for unge og ungdommer, da ønsker vi at du tar kontakt med oss. Se facebook for mer info.

Link til innslaget på TV vest finner du her: https://video.tvvest.no/skatepark-pa-hundvag-har-startet

Link til facebook: https://www.facebook.com/Hundv%C3%A5g-Skatepark-Hoax-Parken-100452108734517

Link til instagram: https://www.instagram.com/hundvagskateogscoot/

 

Gruppestyret Hundvåg IL Skate og Scooting

Styreleder Tove Ramstad

Nestleder/Økonomiansvarlig Anne Årsvoll

Styremedlem Paula Hewitt

Styremedlem Per Henning Madland

Styremedlem Magnus Cappelen